Tæl dine ord, anslag og sætninger her:
Det skal være nemt at tælle ord
Når du skal tælle ord og anslag i dine tekster, skal det være nemt.
I ordtælleren fra Tekstr_ kan du skrive direkte eller kopiere din tekst ind. Og så opdaterer vi tallene live, imens du skriver og redigerer i din tekst.
Hvornår har du brug for en ordtæller?
Det er ofte afgørende at kende antal ord og tegn i din tekst. Det kan være en eksamensopgave, hvor du skal skrive 10 normalsider a 2400 anslag. Det kan være en artikel, der maksimalt må være på 600 ord. Eller det kan være et title tag på din hjemmeside, der skal holdes indenfor Googles magiske grænse af 60 anslag.
Der er mange situationer, hvor du har brug for en at tælle ord og anslag i din tekst. Det kan også være, at du skal beregne lix for din tekst. Men der vil vi anbefale, at du stryger direkte over i vores lixberegner.
Hvor mange ord eller anslag er en normalside?
Begrebet normalside er en måde at sætte en standard for, hvor mange ord eller anslag en normalside udgør i en given kontekst.
Og netop det med konteksten er vigtig. For der er stor forskel på akademiske afhandlinger, poesi og tekster til folkeskolen.
De fleste akademiske institutioner angiver mellem 2000 og 2400 anslag med mellemrum (typeenheder) en normalside. I folkeskoleloven er en normalside angivet som 1300 bogstaver.
Internationalt kan der også være tradition for at bruge antallet af ord som en måleenhed for en normalside.
Skal du vide det lige for din opgave, så er antal anslag eller ord for en normalside altså afhængig af konteksten.
Målene for normalsider er opstået, fordi det er det antal anslag per side, der får en tekst til at fremstå læsevenlig. Det er lidt et levn fra skrivemaskinernes tid. Men pointen er vigtig. Du kunne godt klemme flere anslag ind på en enkelt side, men så går det udover læsevenligheden. Og læsevenligheden i en tekst er afgørende for, hvordan modtageren forstår teksten.
Hvordan tæller vi antal ord?
Det lyder måske skørt. Men alle ordtællere kan variere lidt med deres resultater. Derfor får du her vores formel på, hvordan vi tæller antal ord i din tekst. Det bliver selvfølgelig lidt nørdet, men det er også din mulighed for at bygge din egen ordtæller (hvis du har lyst til det).
Rent teknisk kører ordtælleren direkte i din browser. Det betyder, at vi ikke behøver at have din tekst forbi vores servere, eller på anden måde kan komme til at kende din tekst. Så bare rolig: Dit essay om danske digtere i den spanske borgerkrig forbliver selvfølgelig din.
Det programmeringssprog, som vi bruger i browseren er JavaScript. Og når vi tæller ord, så følger vi den her simple model:
- Først fjerner vi alle apostrofer, bindestreger og punktummer.
Det gør vi eksempelvis for at håndtere ord, der er sammensat med bindestreg. Eller for at håndtere tal med tusindseperator. Så de bliver talt som et samlet ord senere. - Så tager vi den rensede streng af ord og tæller dem.
Det gør vi helt præcist ved at skære teksten i stykker ved hvert mellemrum og tælle stykkerne bagefter.
Når der er variation i resultatet mellem forskellige ordtællere, så er det typisk fordi programmøren har valgt at håndtere tusindseperatorer eller bindestreger på forskellige måder. Derfor synes vi også det er vigtigt, at du kan kigge direkte i kildekoden og se, hvordan vi gør – du kan følge med her.
Hvordan tæller vi antal tegn?
Når vi tæller antallet af anslag i din tekst, så er der færre misforståelser mellem de forskellige værktøjer. En vigtig detalje er selvfølgelig, om du tæller med eller uden mellemrum. Vi har valgt en pragmatisk løsning, hvor vi både tæller antal anslag med mellemrum og antal anslag uden mellemrum.
Processen er meget enkel og ser sådan her ud, når vi tæller antal anslag uden mellemrum:
- Først fjerner vi alle mellemrum din tekst med en level 1 programmeringstrylleformular
- Så sprænger vi teksten i stumper og stykker, så vi kan tælle antallet af stumper.
Og når vi tæller antal tegn med mellemrum, så er det endnu lettere. Så skærer vi simpelthen bare teksten op et anslag ad gangen. For her tæller alt med.
Hvor mange ord er 2400 anslag?
Det kommer i høj grad an på, hvor lange ord du i gennemsnit har skrevet.
Her kan du både tælle antal ord og antal anslag i din tekst.
Hvad er anslag i min tekst?
Et anslag er de enkelte bogstaver og tegn. I nogle tilfælde tæller mellemrum også med. Derfor er det vigtigt at vide, om du skal tælle antal anslag med eller uden mellemrum.
Her kan du tælle antal anslag i din tekst – både med og uden mellemrum.
Hvor meget er 2.400 anslag?
I mange situationer tæller 2.400 anslag som én normalside. Skal du skrive 10 sider, så er det altså 24.000 anslag.
Her kan du tælle antal anslag i din tekst – og se hvor mange du har skrevet.
Hvor mange ord har jeg skrevet?
Det er altid rart at kunne følge med undervejs, når du gerne vil vide, hvor mange ord du har fået skrevet. Det kræver det rigtige værktøj.